Herfst wat ben jij mooi ?!.

Herfst wat b-b-b-ben je mooi ?!.

Herfst, zie, voel, ervaar en beleef het, dit jaargetijde: De verkleurende en dwarrelende bladeren die van de bomen vallen. Warme herfstkleuren, diverse herfstgeuren en prachtige stralen licht. Het later licht en vroeger donker worden, kortere dagen. Bbbbibberend loop je naar buiten om de ruiten van je auto ijsvrij te maken als je op weg gaat, in de vroege morgen. De wind waait guur om je oren en de miezerregen maakt je kletsnat.

Bewustwording:
Voel jij de emoties, b-b-b-b bang, boos, blij en bedroefd bij het vergaan en verdergaan van de jaargetijden? Durf jij mee te voelen in deze vanzelfsprekende en wonderlijke natuur? Of ga je er juist tegenin, baal je van de gevoelens die het weer bij je oproepen en durf jij je er niet aan over te geven, in mee te gaan? Ben jij je bewust van de emoties die net als de jaargetijden komen en gaan en dat ze bij ons leven horen? Voel jij je nu meer bedroefd in de herfst waarin de natuur veel loslaat en terug geeft aan de aarde. Of voel je je boos dat die mooie zomer weer voorbij is en ben je bang omdat de kans op een depressie groter is. Zie je op tegen de kou en de donkere dagen aan het eind van het jaar? Wordt het leven van alledag zwaar?

Kiezen:
Het is een keus hoe jij omgaat met het weer, de jaargetijden en …. Kun jij jezelf verwonderen over deze natuurlijke veranderingen in plaats van jezelf hieraan te ergeren? Het kost soms wel wat moeite, kiezen voor verwonderen in plaats van ergeren aan... Je realiseren dat jij kunt kiezen, kiezen voor je gevoel en je er over verwonderen, het is er, wees je daar bewust van. Met bewustwording bezig zijn, is overigens niet zweverig of zo en dat daardoor de spontaniteit verdwijnt evenmin. Welnee. Ik ben mij vooral bewuster van wat ik wil, wat ik graag doe en waarom. Ik sta iets langer stil bij wat ik mooi vind en graag doe. Lopen door een tapijt van gekleurde bladeren, heerlijk.

Je zelf zijn:
Kijk naar buiten, het wordt vanzelf winter, het wordt vanzelf donker en weer licht. Hoe jij je ook voelt en wat je voelt. Het mag er zijn, het is er al. De boom leeft met de seizoenen en wordt steeds mooier, grootser, jaargetijde na jaargetijde, in weer en wind. Insecten zijn in winterslaap en laten je nu met rust. Vogels vliegen naar warmere oorden, in een prachtige V-vorm gaan ze hier vandaan. Wanneer ik buiten ben, dichtbij de natuur, met alle jaargetijden, werkt dat net zo. Buiten bewegen maakt dat je loskomt van vaste denkpatronen. Dat je je zinnen kunt verzetten. De zintuigen krijgen langzaam de overhand, zeker wanneer je langere tijd buiten bent. Dat kenmerkt het mens zijn, bewustzijn, je zelf zijn.

Geniet van de herfst!

Ans