Wat is Mindful Cycling ?

Mindful Cycling gebruikt bij al haar activiteiten een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken, yoga en fietsen, met als resultaat: minder stress en meer energie.

Kom met mij mee naar buiten om te bewegen, ademen, voelen, lachen en aanwezig te zijn met aandacht voor het nu. Mindfulcycling in Montferland, lekker verdwalen door de Achterhoek.
Mindful Cycling is heerlijk als je energielevel laag is, je hoofd overuren draait, je je eenzaam voelt, je hart op slot zit, je lekker wilt ontspannen. Mindful Cycling is uit je hoofd naar je hart gaan met de juiste Balans.

Mindfulness is het bewust je aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Cycling laat je kennis maken met de verschillende facetten van het fietsen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen houding op de fiets, je aandacht bij het fietsen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te fietsen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel fietsers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Cycling gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Fietsen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Cycling leert je hoe je volop van het fietsen en de omgeving kunt genieten.

Cursus aanbod

Mindful Cycling clinic:
Wil je graag meer weten over de technieken van Mindful Cycling tijdens het fietsen? Twijfel je nog of de vijf-weekse cursus wel bij je past? Dan is een kennismakings clinic iets voor jou! Je maakt kennis met een aantal basistechnieken van Mindful Cycling die je vervolgens tijdens het sporten en zelfs in je hele dagelijkse leven in kunt zetten. En tegelijkertijd is het een heerlijk moment voor jezelf. Even opladen en weer in balans komen. Het volgen van een Mindful Cycling clinic geeft je nieuwe energie en nieuwe inzichten!

Kosten clinic:
De clinic is een éénmalige activiteit van twee en half uur en kost 35 eur pp.( incl BTW).
Minimale deelname 2 personen.
Een clinic is ook mogelijk samen met een groep vrienden/ vriendinnen, familie of met collega's in een besloten groep. We kijken dan samen naar de mogelijkheden. We bepalen dan samen de start lokatie en dit kan in de gehele Achterhoek, van Aalten tot Zeddam, zeg ik dan altijd.

Toer- en wielerverenigingen vinden het vaak stimulerend om hun leden een clinic aan te bieden.

Bedrijven: Hoe mooi is het om samen met je collega's een clinic of cursus te volgen. Hiervoor kan ik een speciaal aanbod doen in de vorm van een bedrijfsuitje, op een mooie lokatie in Montferland, of een bedrijfs clinic op het bedrijf . Heb je hiervoor interesse: neem dan contact met mij op.

Actie:
Heb je al eerder een 5-weekse Mindful Cycling cursus gevolgd dan is deelname aan een clinic voor jou gratis! (dit wel even vermelden bij de aanmelding)

Aanmelden voor de Mindful Cycling Clinic

Dit kan via onderstaande link , je komt dan op de website van Mindfulcycling.nl.

Aanmelden

Of: Kijk in de agenda , vul het contactformulier in en geef aan om welke datum en cursus/clinic het gaat.

De 5 weekse cursus Mindful Cycling

Samen gaan we met de racefiets of mountainbike langs mooie plekjes in het Montferland en de Achterhoek. In de cursus krijg je waardevolle tools tot je beschikking over ademhalingstechnieken, mindfulness, ontspanning, core stability, yoga en plezier maken. Bij Mindful Cycling draait het niet om presteren maar om genieten en bewustwording, beter leren voelen en leren luisteren naar je lichaam. Kortom....fietsen-en met je hart.

Kosten Cursus Mindful Cycling:
De kosten voor vijfweekse cursus Mindful Cycling Ivan anderhalf uur zijn 95 euro pp. (inc. BTW). Minimale deelname 2 personen.
Een cursus is ook mogelijk samen met een groep (sport) vrienden/ vriendinnen, familie, buren of collega's in een besloten groep. We bekijken dan samen de mogelijkheden.

Aanmelden voor de Mindful Cycling Cusus.
Dit kan via onderstaande link , je komt dan op de website van Mindfulcycling.nl.

Aanmelden

Of: Kijk in de agenda , vul het contactformulier in en geef aan om welke datum en cursus/clinic het gaat.

Individuele coaching:
Dit is een individueel traject waarin ik je, gedurende vijf weken, coach bij bijvoorbeeld:
vast zitten in een terugkerend patroon, waar je alleen niet uit komt
weer meer energie willen ervaren na een burn-out,
wanneer je wilt gaan bewegen en hier als een berg tegen op ziet om alleen te gaan,
of om na een ingrijpende levenservaring je draad weer op te pakken.

Herken jij jezelf in één van deze voorbeelden, dan is individuele coaching misschien iets voor jou. In het kennismakingsgesprek bespreken we waar jij aandacht aan wilt besteden en begeleid ik jou bij het behalen van je individuele doelen. Via het onderstaande formulier kun je een aanvraag indienen.

Ben jij klaar voor individuele coaching?

Meldt je dan aan voor een intake en kennismakingsgesprek. Dit kan via onderstaande link , je komt dan op de website van Mindfulcycling.nl.

Aanmelden

Of vul het contactformulier in op deze website en dan neem ik, meestal binnen één dag, contact met je op.